Formand Stephan Preskou har ordet

 

JUBILÆUMSTALE

CBK 75 år

Kære CBK’er

Kære æresmedlemmer, kære nuværende, passive og tidligere medlemmer og kære pårørende. Velkommen til CBK’s 75 års jubilæums fest.

Når nogen fylder 75 år, plejer man at kunne ane et vist slid på vedkommendes ydre. Det kan man også, når man går ind i hallen på Maltegårdsvej. Noget er selvfølgelig helt "up to date" i smart 70’er orange!!!! Men tidens tand, som lidt fodsvamp (hos pigerne) og forkalkning (hos herrene) anes alligevel tydeligt. Nogle af rynkerne er sminket til og enkelte ansigtsløftninger er foretaget. Men når vi ser i spejlet, kan vi sagtens finde på flere kirugiske indgreb, der ville hjælpe på både udseende og "gangbesværet".

Men det er jo ikke det ydre men det indre der tæller, siger man. Og ligesom de fleste andre, kan CBK heller ikke forstå, hvor årene er blevet af og føler sig meget yngre end sin alder. CBK har været forandringsparat og fulgt med tiden, så de stærkt forandrede krav til kvalitet, som de unge stiller til deres fritidsbeskæftigelser, kan honoreres også i dag. Og CBK har det allerbedst og er virkelig i sit es, når de nye 5-6 årige hver fredag eftermiddag optager banerne.... Med hvad der forhåbentlig en dag også kommer til at ligne badminton.

CBK spænder over hele registret fra de 5-6 årige til 2 formiddage om ugen, hvor vi har banerne fyldt med vores ældre medborgere - nogle enkelte endda med fødselsdato før CBK’s. Vi har en stor og meget god veteranafdeling og vi er efter de sidste sæsoners gode arbejde fra vores trænere også ved at få en seniorafdeling, som ikke kun er veteraner......

Ungdomsarbejdet har i de sidste 25 år (og sikkert også før det) haft bestyrelsens højeste prioritet. Det skal være et hyggeligt sted at komme for de unge og vores træninger skal være af høj kvalitet både for de ambitøse og hyggespillerne. Vores ungdomstræner gennem nu mere end 10 år har formået at værne om denne væsentlige CBK ånd. Og over 200 ungdomsspillere har glæde af det hver uge i vores "unge" hal.

CBK ånd, siger jeg. Har vi en sådan? Ja da, vil de fleste nok sige. Når jeg ser ud over forsamlingen her i dag, er det jo en glæde at se en masse gamle medlemmer. Nogle enkelte har ikke rørt en ketcher i 10-20 år eller været forbi CBK i de sidste mange år, men alligevel vil de gerne deltage i en sådan aften som i aften, for at fejre et sted/en klub/en forening som for os alle har betydet meget i gennem dele af vores liv eller for nogle i næsten hele vores liv. Det er jo ikke sikkert, at de personer der tegnede klubben for lad os sige 20-25 år siden, synes klubånden er den samme som dengang, men det er vel netop tegn på, at CBK har formået at tilpasse sig og have tilbud som er relevante for nutidens ungdom. Og ligesom for 20-25 år siden eller for 50-60 år siden opstår der stadigvæk venskaber i en ung alder i CBK, der er stadigvæk nogle der finder deres ungdomskærester i CBK.... og måske endda flere af dem.....

Når jeg ser ud over forsamlingen her, kan jeg se nogle af mine ungdomskammerater, hvor venskabet har holdt gennem hele livet og selv om alles bentøj ikke holdt ligeså længe som CBKs, så er disse venskaber "still going strong". Og det ved jeg jo er tilfældet for rigtig mange af jer andre også. Der er jo også nogle, der ikke bare blev ved ungdomskæresteriet. CBK har vist i så henseende været en ganske effektiv Kirsten Giftekniv....Og med de oplevelser i bagagen, hvor sender man så sine børn hen, når de skal dyrke sport? Det er bekræftigende og altid en fornøjelse at se 2. generation komme i CBK.

En CBK ånd eller stemning siger jeg. Ja, vi har jo altid haft ry for at vi ikke tog det så seriøst. Og at 3. halvleg var vigtigere end en de 2 første. Jeg er sammen med nogle af mine kammerater dernede i salen ubesejret i ølstaffet i næsten 10 år i træk..... jeg kan ikke lige huske, hvor mange badmintonkampe jeg vandt i den periode.... Og mange her i salen har jo nok minder fra fester, udlandsture til Berlin eller Royal Air Force, hvor det måske ikke lige er badmintonkampen, der står stærkest i erindringen. Men badminton har været samlingspunktet og topresultater på banen er dejlige og et godt pust i vores CBK tilværelse, fordi de bekræftiger at vi trods alt også magter den del. Og vi skal så absolut tilstræbe det resultatorienterede under de forudsætninger, som vi nu har i CBK. Det har vi altid gjort og glædet os over flotte præsentationer. Både når de blev udført i CBK trøjen eller af en, der bare midlertidigt havde byttet den ud med en anden trøje.

Resultater og CBK ånd kommer ikke af sig selv. At CBK stadigvæk står på benene, skyldes først og fremmest alle de frivillige der har støttet, hjulpet, båret og repareret. Jeg skal ikke i denne tale fremhæve nogen specielt for deres indsats i CBK gennem tiderne, men bare sige tak til alle for den hjælp de har ydet for at vores 75 års fødselar har det godt.

Så når jeg ser frem, er mit største ønske for CBK, at CBK også i de næste 25, 50 og 75 år vil formå at knytte venskaber og sammenhold, som for de heldige vil holde hele livet. For hvis CBK formår at opstille de rammer, med de frivillige kræfter der skal til, så vil CBK også formå at holde sig evig ung..... Og med de nødvendige operationer og ansigtsløftninger vil det ydre måske endda følge lidt med...

Med det ønske for CBK’s fremtid vil jeg godt bede jer allesammen om at rejse jer og udbringe en 75 års skål og et rigtigt CBK hurra.

Charlottenlund Badminton Klub | Maltegårdsvej 18 , 2820 Gentofte | Tlf. 25 12 82 14 | cbkfjer@mail.tele.dk